Horeca Nederland er wacht een heerlijk kopje thee dat kan zorgen voor meer dan een tevreden klant.

Theeconnaisseur schenkt graag een kopje thee van kwaliteit. Hoe je dat het beste kunt doen en waar je de goede kwaliteit theeën kunt inkopen daar geeft de 2 daagse opleiding zo goed mogelijk antwoord op. Het is een kunst om in te spelen op de behoefte van de klant. De klant van tegenwoordig wil graag in de watten worden gelegd, verzorgd worden van begin tot het eind. Een goed kopje koffie wordt al steeds beter gezet nu nog een verzorgt kopje thee met een verhaal en een mooie afdronk.

Voor een mooi kopje thee is het zeker niet nodig om de hoofdprijs te betalen. De kostprijs van thee binnen het bedrijf kan relatief laag gehouden worden. Er zijn verschillende winkels en webshops waar mooie en ook biologische theeën te verkrijgen zijn. Het gaat hier om de losse theeën en niet om de bungelzakjes met allerlei synthetische smaakjes van honing, kaneel en aardbei etc.
Er is wel tijd nodig voor een mooi kopje thee, want in de tijd dat de thee vrij door de theepot zwemt kan hij zijn goede eigenschappen, vitamine, mineralen en smaak afstaan aan het water. Het is steeds weer een feest om een mooi kopje thee te drinken. Dat gevoel is fijn om over te kunnen brengen. Het werkt ook versterkend want het goede gevoel wordt door de klant naar buiten gedragen en andere willen het ook gaan beleven.
Afhankelijk van het bedrijf is het niet  echt noodzakelijk om grote hoeveelheden theeën in huis te  hebben. Ook thee kent een houdbaarheidsdatum en het is zeker van belang deze goed, droog en donker te bewaren. Heb je eenmaal een bij het bedrijf passende leverancier in thee gevonden dan is het beter deze meerdere keren per jaar te benaderen voor de inkoop van kwaliteit thee. Mensen zijn vasthoudend in wat ze kennen dus is het advies van Theeconnaisseur om enkele bekende gangbare theeën in het assortiment aan te bieden en enkele bijzondere theeën, deze mogen dan ook in prijsklasse wat hoger liggen.
Binnen horeca Nederland ligt de weg naar thee nog volledig open. Er valt nog veel te ontdekken en te ervaren, te proeven en te beleven. Het vergaren van de juiste kennis is zeker de moeite van het thee zetten waard om daarbij in te spelen op het gevoel van de klant. Dan willen we toch allemaal spelen met instrument van het theebeleven!

Heeft u interesse in de tweedaagse basisopleiding - door Theemeester Ann Vansteenkiste meer hierover ....